שימוש בתנור בשרי נינג'ה גריל לחלבי

חדשות כיפה רבני כושרות 24/05/23 20:57 ד בסיון התשפג

שאלה

שלום

יש לנו תנור נינג'ה גריל שאנחנו משתמשים בו לאפייה/צליה של ירקות.

לפני מספר חודשים השתמשנו בו פעם אחת להכנת חזה עוף ומאז אנחנו משתמשים בו למאכלים פרווה בלבד.

השבוע בטעות הכנסנו משולש פיצה לחימום בתנור.

מה דין התנור? כיצד ניתן להכשיר אותו?

אציין שיש בתוך התנור תנור רשת עליונה ("מגן התזה"- מגן על גוף החימום) שמעולם לא הוצאנו אך הוא ניתן לפירוק, תבנית מחוררת שעליה מניחים את המזון ותבנית תחתית לאיסוף השמן.

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

תנור נינג'ה גריל בדרך כלל אינו נקי לחלוטין, במיוחד מעל הרשת שציינתם, ולכן אין להשתמש בו לחלבי ובשרי לסירוגין.

במקרה שלכם יש להכשיר את הנינג'ה על ידי נקיון מוחלט, כולל פירוק הרשת ונקיון בארובות, ולאחר מכן יש להפעיל את המכשיר בחום המקסימלי למשך כחצי שעה.

בברכה

יצחק דביר