תמונות לא צנועות באתר כיפה - המשך

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/05/23 13:21 י בסיון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב חנן.

לצערי כשאני גולש באתר כיפה אני נתקל בפרסומות של גוף חיצוני ("טאבולה") שמפרסם בתוך אתר כיפה פרסומות של נשים בלבוש ממש לא צנוע.

האם ייתכן שאתר תורני שמטרתו לקרב יהודים לאביהם שבשמיים, יאפשר דבר כזה ?

למה אף אחד לא פוצה פה?

הרב אני פונה אליך בבקשה אישית שאולי תוכל להשפיע לשינוי המצב...

אני שלחתי הודעה לפני כמה חודשים למי שאחראי על הפרסומות באתר והוא כתב לי תגובה כזאת:

" אתר כיפה לא מכניס פרסומות לא צנועות פשוט מה שאתה רואה זה רובריקות של גופים חיצוניים כמו טאבולה שמכניסות פרסומות שונות לכל גולש. מה שאתה רואה זה לא מה שאני רואה. הם שמים לכל גולש את הפרסומות שמתאימות אליו ביחס למה שהוא גלש בעבר

חג שמח "

אני הגבתי את התגובה הבאה בחזרה, ולא קיבלתי מענה :

"

אני מבין שזה גוף חיצוני, אך בכל זאת יש ציפייה מאתר תורני לפקח אחר התכנים הנמצאים באתר...

ולגבי הטענה שהפרסומות מתאימות את עצמן לגולש:

ראשית מה יעשה אדם שנכנס לאתר מפאלפון אחר ? עדיין הוא יוכל לראות תמונות לא צנועות עקב גלישה מפאלפון של אשתו וכדומה

דבר שני אם האדם עצמו גלש בעבר בתכנים שאינם צנועים, למה אתר תורני יחזק לו את התכנים הלא צנועים, אתר דתי צריך לחזק את הגולשים ולא להמשיך את הדרך הפחות טובה, הוא אמור לתת להם דוגמא אישית למקום הנקי מתמונות לא צנועות

לתת מקום שפוי ברשת לאתר נקי.

לטעון שזה גוף חיצוני זה פשוט לזרוק את האחריות , הרי אתם יודעים שהאלגוריתמים של הגוף החיצוני הוא בהתאם לגלישה של הלקוח בעבר, מי מחייב שהתכנים שיוצגו יהיו נקיים ? האם לא אכפת לכם שאתם פלטפורמה לתכנים לא צנועים ? זה לא כואב לכם לדעת זאת?

אני מבין את הצורך בפרסומות כדי להחזיק את האתר , אך דרך זו היא אינה דרך המתקבלת על הדעת.

אם לא הייתם אתר תורני לא הייתי פוצה פה.

אך כשזה מגיע מאתר תורני זה לא יכול לעבור בשתיקה.... "

עד היום יש תמונות לא צנועות באתר...

לא נראה שמעוניינים לשנות את המצב למרות שהעלתי את זה מול הגורם האחראי.

בבקשה אם הרב יוכל להשפיע ולפנות בעצמו למנהלים, אולי המצב ישתנה.

תשובה

אתה צודק במאה אחוז. מאה אחוז.

אשתדל לדבר עם הנוגעים בדבר, תודה רבה לך.