מועד אזכרה - ל אדר א

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/04/23 10:06 ו באייר התשפג

שאלה

שלום רב,

אימי נפטרה בתאריך ל' באדר א. כאשר יש שני חודש אדר אז מן הסתם אין בעיה. הבעיה מתעוררת כאשר בשנה יש אדר אחד.

כל שנה עולה השאלה מתי עלינו לציין את יום פטירתה. האם ביום האחרון של חודש אדר( או שיש כאלה שטוענים שביום האחרון של חודש שבט) הנושא מדיר שינה מעיניי אשמח לתשובתכם.

תשובה

לשואלת שלום, שלא תדעו עוד צער.

כשחל יום הפטירה בחודש אדר א', בשנה פשוטה (לא מעוברת) - מציינים בחודש אדר הרגיל.

במקרה שלכם, כשאין באדר רגיל יום שלושים, מציינים את האזכרה ביום כ"ט באדר.

שתי סיבות: א. אין עולים לבית העלמין ולאזכרה בחודש ניסן. ב. מנהג הספרדים להקדים את האזכרה כדי לגרום לעילוי נשמה ולא להמתנה.

בשורות טובות וישועות במהרה.