תנור שבספק אם כשר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/05/23 13:04 י בסיון התשפג

שאלה

שלום,

אני גר בדירה עם שותפים. באמצע החוזה בעלת הבית (שהיא דתייה) הביאה לנו תנור. אני הבנתי שזה תנור שהיה אצלה והיא קנתה תנור חדש והביאה לנו את הישן שלה. אבל היום פתאום התעורר בי ספק שאולי זה תנור מאיזה מקום אחר ואולי לא כשר וצריך להכשיר אותו. אני יודע שאני פשוט צריך להתקשר אליה ולשאול אותה אבל לא דיברתי איתה בטלפון כבר כמה שנים (יש לה עוזר שמנהל את ענייני הבית בשבילה) ויש לי כל מיני אי נעימויות איתה בקשר לדברים אחרים ואני לא רוצה להתקשר אליה ולשאול אותה על זה. האם להמשיך להשתמש בתנור או שאני צריך להכשיר? ואם צריך להכשיר הבנתי שיש בעיה עם להכשיר את התבנית, אז מה עושים עם זה? תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה,

העצה הטובה היא להכשיר את התנור בקלות, הדלקת התנור על החום המקסימלי למשך עשרים דקות.

ולרכוש תבניות חדשות או לצפות אותן בנייר כסף חזק.

בהצלחה רבה