מותר ואסור בין בני דודים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/05/23 13:14 י בסיון התשפג

שאלה

אני נשואה ואמא לילדים, בתחילת הנישואים תיאמתי עם בעלי שאפסיק לגעת בבני דודים שלי, ללחוץ להם יד באירועים, או לתת להם כיף, ולפעמים חיבוק, הוא שם לב שאני כן נוגעת בהם וברגע שאנחנו מתחתנים עדיף להמנע מכך. במשך הזמן אני שמה לב שיוצא לי ללכת לאירועים כאלו יותר בלעדיו מאשר יחד איתו ולכן אני מרשה לעצמי ללחוץ יד ולחבק. זה מרגיש לי יותר הגיוני, כי גם אם הוא לא לידי, אני כן מרשה לעצמי. האם זה בסדר לנהוג כך? שכשהוא איתי אני נמנעת מלגעת ויותר אומרת שלום קריר, וכשאני מגיעה לבד אני כן אתן להם כיף. והאם אני יכולה לקבוע להפגש עם בן דוד פגישה של שנינו כדי לפטפט ? זה נחשב מעשה נורמלי או שכדאי להמנע מכך כי אני נשואה.. תודה מראש

תשובה

לשואלת שלום,

איסור הנגיעה חל גם כלפי בני דודים. אכן יש קושי לשנות הרגל ארוך שנים, אבל זה חשוב מאוד מבחינת ההלכה, ועל אחת כמה וכמה כשזה מגיע מרצונו של בעלך.

אפשר לומר שלום חם ומאיר, גם בלי נגיעה. עם חיוך רחב, תנועת יד לבבית.

בהצלחה!