מה לעשות כשהולכים אחורה?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/11/22 23:31 ג בכסלו התשפג

שאלה

הי לרב, רציתי התייעצות קטנה ..

אני בחורה דתיה מאמינה אבל יש לי כל הזמן תקופות של נפילה .. נגיד אם אני שוקעת לבאסה כי דברים לא הולכים אז אין לי חשק להתפלל או שאני מתפללת אבל בלי מצברןח.. וזה טעות כי השם בוחן אותנו ברגעים האלו.. בוחן האם האמונה חזקה או לא אבל איך אפשר לחזק את האמונה כנמצאים בתקופה קשה?

תשובה

ענית על השאלה,

יש מצבים של חוסר חשק ואז עבודת השם היא באמת לשמה ולא בגלל החויה,

בימים הטובים צריך לחזק את עבודת השם כך שגם בימים ללא חשק תמשיך העבודה.