לשון הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/01/23 10:56 כג בטבת התשפג

שאלה

שבוע טוב, לאחרונה ביקרתי בחו״ל ושם חטאתי בלשון הרע, מה שאני נמנעת ממנו לאחרונה. צחקתי על אישה בפניה תוך אמונה שהינה מקומית ולא מבינה עברית.

ביום שלאחר מכן יצאנו לסיור והיא הצטרפה, כך שהסתבר לי שהיא ישראלית, אך עדיין העברית שלה מוטלת בספק כיוון שבסיור דיברה ברוסית והוסבר לה ברוסית. ממש מפריע לי זה שהתחיל לכאוב לי רק כשהבנתי שהיא ישראלית, כאילו אם היא לא ישראלית זה בסדר ללכת רכיל. שאלתי היא, איך אוכל לכפר על הדבר? אני לא מכירה אותה ואין לי את הפרטים שלה, תודה.

תשובה

שלום,

בעיקר להזהר מכאן ולהבא,

ללמוד הלכות לשון הרע

ומוסר -שמירת הלשון,

יש הרבה קבוצות שאפשר להצטרף אליהם.

באשר לעבר, אם אפשר לאתר את האישה ולבקש סליחה מה טוב,

ואם לא להתפלל שיתן בליבה למחול לך, ושלא תבא תקלה על ידך.

בברכה,

דני ארגמן