יעבדות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/01/23 07:39 כג בטבת התשפג

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דני ארגמן.

ויקרא פרק כה נג

כִּשְׂכִיר שָׁנָה בְּשָׁנָה יִהְיֶה עִמּוֹ לֹא-יִרְדֶּנּוּ בְּפֶרֶךְ לְעֵינֶיךָ

תורה תמימה

כשכיר שנה בשנה – תניא (שנינו) (דרשו), השכירות אינה משתלמת אלא לבסוף (1) , דאמר קרא (פסוקנו) כשכיר שנה בשנה, (ודרשו חז"ל) שכירות של שנה זו אינה משתלמת אלא בשנה אחרת

ב"מ ס"ה א':

האם זה להלכה היום שיש לגבות שכר דירה בסוף התקופה (סוף החודש) ?

האם הדוגמא נכונה ? (1 לדוגמא אני משלם שכר דירה בתחילת חודש הבא אפשר גם תקופה אחרת)

האם כשיש שלטון ליהודים אפשר להכריח גוי לתת לעבדו היהודי לקיים מצוות ?

אשמח למקורות

תודה ממשה

תשובה

א. אדם יכול להתנות שתשלם לו בתחילת חודש

ב. החובה לקיים מצוות חלה קודם לכל על היהודי. אם הוא נמצא תחת גוי ודאי שצריך לדאוג שיאפשר לו לקיים מצוות