פוריות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 14/07/10 11:44 ג באב התשע

שאלה

שלום רב.

יש לי בעיה ושמח אם תוכל לענות .

אני ספרדייה ובעלי אשכנזי. אני סופרת עד המקווה 5 ימים ו 7 נקיים. אני ובעלי מנסים להכנס להיריון מזה כ- 9 חודשים, לאחר מעקב זקיקים, הבעיה היא שהביוץ הוא ביום ה- 11 .

אני יודעת שספרדיות טובלות 4 ועוד7 . רציתי לשאול האם אני יכולה לספור כך למרות שבעלי אשכנזי, דבר שיעזור מאוד, שכן לא אצטרך לקחת כדורים לדחיית ביוץ. יש לציין כי ביום הרביעי בערב אני נקייה לחלוטין .

תודה.

תשובה

לשואלת שלום,

א. אישה ספרדיה שנשאת לאשכנזי או להפך צריכה לנהוג במנהגי בעלה. (אגרות משה א,קנח),

לכן את צריכה לנהוג חמישה שבעה.

ב. אם אשה נמצאת בתהליך טיפול פוריות, יכולה להסתפק בארבעה שבעה, באופן זמני עד הלידה.(טהרת הבית הקצר סימן נג סעיף נט).כמובן שביום הרביעי נקיה לגמרי.

בברכה,

דני ארגמן