עישון ע''פ הההלכה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/07/10 02:42 יב באב התשע

שאלה

שלום לך כבוד הרב.

אני נער חילוני שחיפש תשובה לשאלתו ולא מצא אותה. ושאלתי היא כזו - האם לפי התורה מותר לעשן?

על פי ההיגיון שלי, הדבר אסור. התורה מציינת "ונשמרתם מאד לנפשותיכם". זה בבירור מצווה לשמור על הגוף. נכון על אותו משקל אני יכול להגיד גם שלאכול המבורגר פעם בשבוע יכול להיות שמזיק לגוף. אבל בנושא הסיגריות, שאפילו לא צריך לעשות מחקר כדי להתסכל על העובדות שהוא מזיק לגוף (רוב החולים הנשימתיים הם מעשנים/מעשנים לשעבר) והדבר דיי ברור בקיצור....ולמרות זאת, לפי ידיעתי העישון לא נאסר בציבור הדתי והחרדי. אפילו רבנים גדולים סלח לי על הביטוי "היו מפרקים קופסאות". אבקש לקבל הבהרה בנושא.

תודה רבה לך.

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,

הרבה פוסקים הסתייגו מהעישון,
ויש שאף אסרו מכל וכל,

גם בחברה החרדית יוצאים חדשים לבקרים חוברות וספרים בגנות העישון ואף החלו בקמפיין תקשותי נגד העישון,

יחד עם זאת אדם שהתרגל לעשן קשה לו מאוד להגמל מכך וגם אם נגמל יש לזה מחירים כך שאל לנו לעמוד ולשפוט מעשיהם של אחרים.
ועל זה נאמר :"אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו",

בברכה,

דני ארגמן