סוכן נסיעות במשרד לא דתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/10/04 14:54 כח בתשרי התשסה

שאלה

אני עובד כסוכן נסיעות של טיסות לחו"ל במשרד דתי, והקפדנו כמובן לא למכור טיסות שממריאות בשבת או נוחתות בשבת, ברצוני לדעת האם מותר לי לחפש משרת סוכן נסיעות במשרד שאינו דתי ומוכר גם טיסות בשבת? מה עלי לעשות האם זה יהיה כשר ומותר להתנות עם המעביד של המשרד הלא דתי,שאני כסוכן במשרדם לא אמכור טיסות בשבת?אינני רוצה למכור טיסות הממריאות בשבת. אשמח לפירסום התשובה גם באתר. תודה רבה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אסור למכור כרטיסים לטיסות שמתבצעות בשבת כי בכך אתה מסייע באופן ישיר לחילול שבת.
אבל אתה יכול לעבוד כסוכן במשרד נסיעות שמוכר כרטיסים לטיסות בשבת ורק תתנה תנאי שאתה לא מוכר כרטיסים כאלו.
אם הם לא מוכנים לקבל תנאי זה אז תחפש לך משרד אחר.

בהצלחה,

עוזיאל