נשמת כל חי

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 07/07/22 10:20 ח בתמוז התשפב

שאלה

אני קיבלתי על עצמי לאמר נשמת כל חי כל יום במשך 40 יום (כדי לבקש בקשה מסוימת..)רציתי לדעת1.האם מותר לאמר אם לא מספיקים כל היום לאמר את נשמת כל חי לאמר אחרי השקיעה..?

2.האם בתשעה באב היה מותר לאמר נשמת כלחי..והאם אם לא אמרתי בתשעה באב אני צריהכ להתחיל מחדש את ה40 יום..?

תשובה

בעזה"י

שלום,

1. נשמת כל חי הינה תפילה ולא מקרא ועל כן מותר לאמרה גם לאחר השקיעה.

ובכלל היו כאלה שהקלו אף במקרא לאחר שקיעה...

2.אפשר לומר נשמת כל חי בתשעה באב- אין זה נחשב לימוד תורה שאסור.

אם קבלת על עצמך בנדר לומר ברצף 40 יום ולא זכרת בעת הנדר כי בתשעה באב שמתקרב אינך רוצה להגיד- עליך להתחיל שוב או לעשות התרת נדרים.

אם קבלת על עצמך אך בלי נדר- אפשר להמשיך כרגיל למרות שהפסדת את תשעה באב.

ובכלל, טוב להתנות על קבלות טובות שכאלה שאינן בגדר נדרים...

בברכה

אור

צוות ישיבת צפת