נישואים ללא חיי אישות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 15/09/13 14:39 יא בתשרי התשעד

שאלה

לר' הלל שלום.

שאלה מעט לא שיגרתית...

אני נשואי מעל 8 שנים ויש לנו 3 ילדים קטנים וב"ה נפלאים.

העניין הוא שלפני כ4 שנים לאחר הלידה השניה של אישתי החלטנו במשותף (היא ביקשה ואני הסכמתי) לעשות הפסקה בלידות אבל ללא אמצאי מניעה, (היא מאוד מפחדת מהורמונים שעלולים לגרום להשלכות קשות על הגוף ואף למחלות קשות ל"ע), כלומר במחילה הדדית על חיי אישות מלאים.

לפני כשנתיים רצינו ילד נוסף כך שחזרנו למס' פעמים....

אולם מאז הלידה האחרונה היחסים ביננו מאוד התקררו והיא מרגישה מאוד פגועה בכל הזמן עד כדי שהיא רוצה גירושין ואני לטובת שלמות הבית שכנעתי אותה שלא לעשות צעדים כאלה, כלומר אין על מה לדבר בזמן הקרוב.

נראה שההתרחקות אינה מפריעה לה ובטח לא כמו שלי היא מפריעה.

אני לא רוצה לפרק את הבית, אני אוהב את אשתי ומאמין שעוד יהיה בסדר, ושלא לדבר על הנזק שיגרם לילדים ממהלך כזה.

שאלתי היא, מה עושים עם היצר? אין לאן לברוח...

אני מתפלל המון על שלום בית ועל שהיצר יחלש, אין לי מקום טוב לתעל אותו ואין לי איך להקפיא אותו. וגם לדבר איתה שנחזור לחיי אישות לא בא בחשבון....

מחכה לעצתך.

בשורות טובות וחג שמח .

ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה,
שאלתך מאוד חשובה ומשמעותית.
חושבני שכדאי לענות על שאלתך צריך פרטים נוספים ללבן. צריך לחשוב איך לחזור ליצור שלום בית ויחסי אישות תקינים.
כמעט כל אדם רוצה קשר זוגי בריא ותקין, ואם אשתך משדרת שהיא אינה רוצה קשר כזה כנראה שהיא באמת פגועה.
חשוב ללבן את הדברים בפגישה רצינית.
ועדיף ששניכם תהיו נוכחים בה.

לגבי התמודדות עם יצר הרע, ישנם דרכים רבות כיצד להתמודד, אך חושבני שזה לא עיקר העניין.
כעת יותר חשוב כיצד מחזירים את הקשר הטוב ביניכם לטובתכם ולטובת הילדים. וזה חייב להעשות בפגישה רצינית.

מתוך תפילה שה´ יזכה אתכם בשלום,
שנה טובה,

הלל