מנחה וערבית יחיד והתבודדות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/07/10 23:13 ז באב התשע

שאלה

ערב טוב, אני עמית וברצוני לשאול כמה שאלות..

1.האם תוכלו לפרט לי בבקשה את הברכות המדויקות (כלומר בראשי פרקים)אותם צריך להגיד בתפילות מנחה וערבית י-ח-י-ד!

2. רציתי לדעת אם תוכלו לשלוח לי את הברכה אותה צריך לומר לפני התבודדות!

3. רציתי לשאול אם אפשרי לעשות התבודדות בחדר לבד ולא דווקא ביער או מקום עזוב ומפחיד ברב הפעמים..

4. אני אדם החוזר כעט בתשובה ולכן ברצוני לדעת איך אפשר לכפר על חטאים של זרע לבטלה..

אשמח לקבל תשובות כמה שיותר מהר בתודה רון.. :)

תשובה

לעמית שלום לך,

1.תפילת מנחב וערבית מופיעות בסידור, חלק מהתפילה הם מזמורים וחלק ברכות,

תפילת מנחה : אשרי יושבי ביתך, ואחר כך תפילת שמונה עשרה.

תפילת ערבית : ברכת אשר בדברו, אהבת עולם,

קריאת שמע, אמת ואמונה, השכיבנו, תפילת שמונה עשרה.

2.אין ברכה שאומרים לפני התבודדות.

3.אפשר לעשות התבודדות בחדר.
4. להרבות באהבת ישראל.

ככלל הייתי מציע לך לאמץ אדם שאתה קרוב אליו או שתתקרב אליו שהוא ידרך אותך בדרך ובהחלטה החשובה שקבלת על עצמך.

ויהי ה' עמך!!

בברכ,
דני אגמן