מטפחת או פיאה?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/07/10 08:28 יב באב התשע

שאלה

לאחרונה התחזקתי וקבלתי על עצמי כיסוי ראש מלא.לפני כן הלכתי עם חצי שיער בחוץ.אני מרגישה שזה קשה לי לראות את עצמי ללא שיער בכלל.וחושבת לחבוש פיאה.יש לציין שאני ספרדיה נשואה לאשכנזי.ובעלי ממש לא בעד פיאה.האם מותר לי לעבור לפיאה?

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

באופן עקרוני יש פוסקים מתירים ללכת בפאה ויש לה יתרון שכל השיער נכנס, רק להקפיד שהפיאה תהיה צנועה ולא מושכת.

כמו כן יש אפשרות לכיסוי ראש רגיל ולהשאיר פוני מקדימה טפח, 2 ס"מ על 8 ס"מ.

מה שתחליטי תעשי זאת מתוך שיחה משותפת עם בעלך,להביע את הקושי שלך ולהקשיב לדעתו ולהגיע להבנה והסכמה.

בברכה,

דני ארגמן