ללא נושא

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 05/10/04 16:17 כ בתשרי התשסה

שאלה

אני מתלבט כבר תקופה לגבי עניין מסויים:

אני עובד בתחום הביטחון הממלכתי, במקרים מסויימים חלק מהתפקידים אותם עלי לבצע הינם תפקידים המחייבים בחילול שבת וחג ואשר אינם תמיד לצורך "פיקוח נפש" (לדוגמא-המאובטח רוצה לטייל בשבת ועלי לאבטחו על אף שזה לצורכו הפרטי- חלק מהאבטחה מחייב נסיעה ברכב שיחות בפלאפון בקשר וכ'ו). בכל מקרה האדם חייב להיות תמיד מאובטח וזה כן משום פיקוח נפש...

יש באפשרותי לא לבצע משימות אלו אולם מישהו אחר יאלץ לבצעם בכל מקרה.

האם עלי לסרב מלקבל עלי משימות אלו העלולות להיות כרוכות בחילול שבת שלא לצורך או עלי למלא כל משימה כי עצם האבטחה עצמה היא משום פיקוח נפש?

תשובה

שלום וברכה

מתוך נסיון עם אנשים קודמים שהייתי איתם במגע. אני ממליץ לך לוותר על משימות אלו לעשות תנאי עם המעביד שבשבת אתה לא מבצע את המשימות הללו, משום שמדובר בתחום מאד אפור לפעמים אתה רשאי ואף חייב ולפעמים זה גובל בחילול שבת. כנראה, שישנן משימות שאנו הדתיים לא מסוגלים לעשות ולבצע. אין כאן פעילות מבצעית מוגדרת כמו בצבא או במשטרה.
אם אינך מצליח עליך להתייעץ עם רב המקום שבו אתה גר ולהכנס איתו לפרטים

בברכה
מאיר נהוראי