להטריד את אלוקים בדברים שטותיים וקטנים???

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/10/04 00:12 כא בתשרי התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב.

שוחחתי הרבה על הנושא של תפילה ובקשה עם קרובים.

הם טענו כי יש להתפלל על דברים גדולים וחשובים כגון:גאולה,בריאות,פרנסה וכו'

ואילו אני חושבת כי צריך להתפלל גם על הדברים "הקטנים" גם על מציאת חניה,הצלחה בקניית בגד ועוד.

לדעתם,יש בכך חוסר כבוד ויראה ואני כביכול "מטרידה" את הקב"ה בדברים לא חשובים.

לדעתי זה רק מראה שאני לא יכולה לעשות כלום בלעדיו,גם לא לקנות בגד...

האם יש לכך התייחסות בהלכה?

האם תפילה על דבר קטן הוא פסול?

תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בודאי שיש להתפלל ולבקש על הדברים "הקטנים" .
כי השם בוחן את האדם לפי דרגתו בדברים הקטנים דווקא.
והשם נותן לאדם ניסיונות בדברים הקטנים האלו .והאדם נדרש להתמודד ולהתפלל ולהעצים את אמונתו בדברים האלו כדברי רבותינו בתלמוד בבלי מסכת ערכין דף טז עמוד ב

עד היכן תכלית יסורין? אמר רבי אלעזר: כל שארגו לו בגד ללבוש ואין מתקבל עליו. מתקיף לה רבא זעירא, ואיתימא רבי שמואל בר נחמני, גדולה מזו אמרו: אפילו נתכוונו למזוג בחמין ומזגו לו בצונן, בצונן ומזגו לו בחמין, ואת אמרת כולי האי! מר בריה דרבינא אמר: אפילו נהפך לו חלוקו. רבא, ואיתימא רב חסדא, ואיתימא רבי יצחק, ואמרי לה במתניתא תנא: אפילו הושיט ידו לכיס ליטול שלש ועלו בידו שתים. דווקא שלש ועלו בידו שתים, אבל שתים ועלו בידו שלש לא, דליכא טירחא למישדייהו. וכל כך למה? דתניא דבי רבי ישמעאל: כל שעברו עליו ארבעים יום בלא יסורין - קיבל עולמו. "

ותכלית הייסורים זה שהאדם יתפלל להשם ואפילו אימונו היו עקרות בשביל שרצה השם שהם יתפללו על זה.

ראי גם תשובתי " למה יש ייסורים" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30867

בברכה,

עוזיאל
.