ישיבה-ועוד שני נושאים המתלווים.

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 14/07/10 02:26 ג באב התשע

שאלה

כבוד הרב,וכבוד המכובדים.

אני אומרי בן 22 בע"ה בקרוב מעפולה,

לפני כשנה וחצי זכיתי לחזור בתשובה,אני הייתי

בשפל המדרגה,אין לי מושג מדוע בורא עולם חפץ בי כי אני יודע שלולא הבורא יתברך אין לי זכות לחזור. הוא תפס אותי ממש לפני שעמדתי להטבע בתהום ואני חייב את חיי וכל דקה שאני נושם לו. עברתי ואני עובר תהליכים של מלחמה בלתי פוסקת ביצר הרע,וזה קשה,מבחנים לא פשוטים,אבל עצם הידיעה שהבורא ישתבח שמו איתי מאחוריי ומעמיד אותי במבחנים כי הוא יודע שאני יכול לעמוד בהם נותנת לי כח להתגבר על מכשולים. אחרי ביסוס עמדה אני מוכן ללכת לישיבה כדי לחפש את אבא שלי. ללמוד אודותיו,לחקור עליו,להתקרב אליו,ללמוד ולדעת מה הוא בעצם רוצה שאני אעשה בישבילו. אבל כאן יש לי שאלה. אני רוצה לגשת בע"ה ביום מן הימים להסמכת רבנות, ולהגיע לרבדים עמוקים בתורה.(כמובן שאני לא פתטי שזה דורש מאמץ רב הגייה בתורה בלי סוף ורק אז וגם אם בכלל) אבל זאת המטרה שסימנתי לעצמי. יש שני דרכים לכך ועל זה רציתי להתייעץ עם כבוד הרב:

1)ללכת כבר לישיבה וללמוד הכל.השאלה אם יכולים להביא אותי למצב שאני יהיה מתמצא בהלכות

וידע נרחב כשאני כרגע במצב שאני די רחוק מכך.

2)או שעדיף לי ללכת ללימוד הנדסאי במכללה בכרמיאל ששם יש אברכים שמעבירים שיעורים מדי יום ויום שעתיים כל יום וכך להתקדם איתם.

אני מחפש את הדרך הטובה ביותר שאני יוכל להתקרב ולהתמצא ביהדות. ואחת מהשניים אשמח לקבל עלייה תשובה.

עד כן הנושא הזה דבר אחר הוא:

השם שלי:

ההורים שלי שיזכו לחיים ארוכים אמן.

התכונו לרשום אותי כעומרי עם ע' אבל רשום אמרי עם א'. ידוע שהשם הזה לא טוב .מה לעשות? להחליף? לשנות? להוסיף? תודה.

תשובה

שלום אומרי,

ראשית, ישר כח על המאמץ שאתה עובר בתהליכים להתקרב לעבודת ה´.

בדרך הזו חשוב שתברר את הדרך החדשה בשבילך,

הדבר המומלץ ביותר הוא: עשה לך רב - מצא לך רב שאתה מרגיש נח איתו ושהוא מוצא מסילות אל ליבך, תתיעץ אתו הוא יכיר יותר ויותר את כוחותיך ויוכל גם לכוון אותך באופן יותר ספציפי.

לשאלתך, באופן עקרוני צריך להקדיש זמן וללמוד באופן יסודי את ההלכות הבסיסיות המוסר והאמונה,
כדאי להקדיש לכך שנת לימודים , אם אכן תוכל ותמצא ישיבה שמתאימה לך.

2.השם אומרי-בסדר.

בברכה,

דני ארגמן