יום כיפור והריון

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 12/09/13 15:08 ח בתשרי התשעד

שאלה

שלום וברכה!

אני ב״ה בהריון שני שבוע 32 עם תינוק בן 10 חודשים בבית...

(שכרגע הוא עם חום...) רוב ההריון תקין עם מעט כאבי ראש וסחרחורות ....

רציתי לדעת מה קורה עם במהלך הצום אני מתחילה להרגיש מאד מאד חלשה ולא חשה בטוב...

האם יהיה מותר לי להתחיל לשתות בשיעורים?

כיצד?

תודה רבה !

ושנה טובה!

תשובה

שלום וברכה,
לגבי שאלתך אודות אישה בהריון האם צריכה לצום ביום כיפור.
ההלכה מורה שבאופן עקרוני אישה בהריון צריכה לצום.

אך אם היא חשה חולשה וכאבי ראש משמעותיים (מעבר לצום רגיל) ולא עוזר לה המנוחה. ניתן להתיר לה לשתות לשיעורים.

מה זה שיעורים?
"מלוא לוגמיו בזמן כדי אכילת פרס."
זאת אומרת שתמלא כמות של לחי אחת שלה עם מים ותשתה כמות כזאת (בערך 40 סמ"ק) כל 9 דקות.
ואם קשה לה יכולה להמתין כל 7 דקות.

עוד בעניין נשים בהריון בצום:

https://www.kipa.co.il/ask/show/12590-צום-ביום-הכיפורים-לאישה-בהריון-וליולדת

בברכת גמר חתימה טובה