חוג "קפאורה" מעורב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/10/04 10:09 כא בתשרי התשסה

שאלה

לרב שלום רב!,

אני היום בת 12 זאת אומרת עכשיו הגעתי לגיל מצוות אני דתית לאומית ואני משתתפת בחוג קפוארה, קפוארה זוהי תורת לחימה ברזילאית. בחוג יש גם בנים וגם בנות אנחנו קבוצה קטנה אז אין הרבה בנות יש רק 2 חוץ ממני. אני החלטתי שאני ישמור נגיעה עם הבנים שאיתי בשבט וזה אבל בקפוארה עושים בחצי השעה האחרונה של השיעור "הודה" (מעגל שבו שני אנשים נכנסים ומשחקים קפוארה כמובן כול פעם מישהו אחר נכנס ולא כול הזמן אותם אנשים) בכול אופן בקבוצה שלי אני הדתית היחידה וכולם יודעים את זה אז הם לא סתם נוגעים בי חוץ מב"הודה" שבה צריך לגעת ועכשיו יש לי שתי ברירות או לצאת מקפוארה שאני ממש לא רוצה כי אני חושבת שזה יהיה לי גם משהו בעתיד(מקצוע/תחביב) ואני ממש אוהבת את זה ואני לא רוצה להפסיק אבל יש לי או את זה או פשוט לא לשמור רק בקפוארה וכמה שיותר להשתדל פחות לגעת אני עדיין מבולבלת וכול הזמן חושבת מה לעשות אולי יש לך הצעות אחרות אני פתוחה להכול ואני מקווה שגם אתה פתוח, בסופו של דבר אני כמובן יחליט מה לעשות אבל בכול אופן אני רוצה לקבל תשובה ממך כמה שיותר בקרוב...

ועוד משהו קטן....

אני גם משתתפת בחוג התעמלות קרקע וסך הכול אני לא צריכה לגעת שמה באף אחד אבל ...

יש לי שמה מורה והוא עוזר לי רק כדי לעשות פליקפלק/סלטה כאילו הוא שם לי יד לעזור אז זה בסדר?

אני יודעת שזה לא בסדר אבל עדיין זה לא למשהו אחר זה רק כדי שהוא יעזור לי לעשות תרגיל כלשהו זה הכול...

הייתי רוצה לשמוע את דעתך על המקרה לי ושתגיד לי מה לעשות עם הכול

אם להפסיק את כול החוגים שאני משתתפת בהם או לגעת אבל להימנע כמה שפחות לגעת?

טוב מקווה שתענה לי בקרוב מאוד כי היום יש לי יום הולדת והיום אני צריכה להחליט ועוד כמה ימים כבר אני יצטרך ללכת לחוגים אז תענה לי בבקשה בקרוב

תודה רבה

נעמה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית ברכת מזל טוב ליומהולדת.
ועייני נא בתשובתי " מה עושים ביום הולדת " ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=48443
"בת מצווה " ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9965
"למה חוגגים בת מצווה בגיל 12" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=8424

ובאשר לשאלתך :
אני מאוד מבין את הסיטואציה שאת נמצאת בה ואת מאוד מבולבלת מפני שבתוכך את יודעת את ההלכה אבל היצר הרע מצליח לתעתע בך ולהכניס לך ספקות והרהורים ותקוות שוא.
דעי לך כי מבחינה הלכתית אין כל היתר לבנים לגעת בך.!! לא במסגרת של חברים ולא במסגרת של חוגים ולא במסגרת של בית ספר ולא במסגרת של טיולים ואפילו לא במסגרת של בני דודים ומשפחה מורחבת .

את חייבת להיות ישרה וכנה עם עצמך ולא לחיות "חיים כפולים" או מזוייפים. ואם בשביל לשמוע בקולו של השם יתברך אז צריך לשלם מחיר אז יש לשלם את המחיר.
ואפילו אם מדובר במחיר של אי השתתפות בחוג שאת כ"כ אוהבת.
אבל אולי כדאי לנסות למצוא או להמציא ולארגן חוג כזה שרק בנות ישתתפו בו. אל תבהלי מהרעיון כי זה קל מאוד לארגן חוג לנשים בלבד. (ואת תראי שישתתפו בו לא רק בנות דתיות ....).
ותדעי לך כי זה ניסיון עבורך. וזה ניסיון מאוד קשה מפני שזה חוג שאת אוהבת. אבל אני בטוח שיש לך את הכוחות לעמוד בניסיונות.כי העם היהודי הוא עם שמתמודד עם ניסיונות ועם מצבים כשים ומי שעבר 2000 שנות גלות יעבור גם את זה.....
ואם את עומדת בניסיון הרי שהדרגה הרוחנית שלך עולה ועולה והאישיות שלך מתחזקת .

בהצלחה,

עוזיאל