הורדות מהאינטרנט

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/10/04 19:44 כז בתשרי התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום!

רציתי לשאול האם הורדות שירים/סרטים וכ"ו הם מותרים הלכתית, או שהם בגדר גניבה.

שמעתי פה ושם שרבנים מתירים. אבל אני רוצה לברר זאת באופן אישי וודאי.

האם זה מותר או לא.

תודה רבה ויום טוב

שירי

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

צריך לבדוק האם יש כיתוב שבו נאמר "חל איסור להוריד או להעתיק" וכ"ו.
כי אם הבעלים אינו מרשה הרי שזה אסור .
ואם הבעלים מרשה הרי שזה מותר.
ואם לא כתוב כלום אז גם מותר כי מי שמפרסם באינטרנט יודע בברור שזה מיועד גם להעתקה ועל דעת כן הוא מפרסם ולא מוחה או כותב שאסור.

וחוץ מזה אם מדובר בסרט לא טוב ולא נקי ולא מוסרי אז גם אם כתוב שמותר לא כדאי לך -פשוט תתרחקי מזה ,תברחי כמו מאש.

בברכה,

עוזיאל