האם נחשב נדר?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/07/10 10:09 יב באב התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,אני בחורה בתשובה

בשיחה קשה מאוד עם אבי על רקע משיכתי לנשים הטיח בי אבי שבחרתי בנטיה הזו

השיחה דחקה אותי למקום רגשי מאוד מאוד פגיע שאמרתי את המשפט הבא: "ה' עדי שאם בחרתי בגזירה הזאת שעכשיו ה' יביא מכונית וידרוס אותי"

באותו רגע שהוצאתי את המילים ייחסתי לכך משמעות בלתי אפשרית-אוקסימורון. לא ניתן לבחור בגזירה לכן לא יתכן שהמשפט הזה נכון

האם זה נדר? אם כן ניתן להתירו? אם זה נדר יתכן שתוקפו עבר כיוון שהמשפט התייחס לנק' זמן שעברה?

תודה ומקווה שיגיע מענה.זה קצת דחוף לי ואני לא רוצה לקחת סיכון בלהתעלם ממה שקרה

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

אין במשפט נחשב נדר ואין מקום להתרת נדרים.

אך אסור לומר משפט כזה כי אסור לאדם לקלל את עצמו או לאחל לעצמו "איחול" כזה.

צריך לעשות תשובה על המשפט הזה, ולהמנע בעתיד
מזה ומכיוצא בזה.

וה' ישמרך מכל רע, ותזכי לרוב טוב.

בברכה,

דני ארגמן