גזל באוטובוס

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 13/10/04 17:36 כח בתשרי התשסה

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

שאלתי היא:

אם כל יום ברור שהאוטובוס מלא (יש לציין כי אין מקום אפילו לעמוד) ואני חייב לעלות עליו כדי להגיע לבית ספר, האם אני חייב לשלם לנהג או שאני יכול לנקוט בדרכים שונות כדי לא לשלם ורק במקרה הנ"ל?

ראוי להוסיף- אין לי שום הנאה בכך, אלא אני בא כדי ללמוד תורה וגמרא.

בתודה מראש,

יואל (שם בדוי)

תשובה

האוטובוס הוא בבעלות פרטית של החברה, לכן שימושך בו הוא כשמוש ברכוש של הזולת שתלוי בתנאי הבעלים, וכיון שהחברה מחייבת תשלום אתה חייב לשלם.

תשובת הרב דרור טוויל שליט"א - דיין בבית דין צדק בשדרות ע"י ישיבת ההסדר