בריכה ביתית וקטנה בשבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 09/08/13 16:33 ג באלול התשעג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

שמי אופיר, מעוניין לדעת האם בשבת מותר להתרחץ ולשחות בבריכה משפחתית קטנה בגובה 85 סנטימטר אורך 4.5 מטר ורוחב 2.2 מטר.

בתודה,

אופיר

תשובה

בס"ד

שלום רב.

בילקוט יוסף סימן שא' בהלכות שבת - האריך שם הראשון לציון הגאון הרב יצחק יוסף שליט"א (שבת כרך ב' עמודים ז'-טו')והביא 9 דינים שיש לדון בהם בשאלה זו, כגון:

האם אין חשש שמא יסחוט ?

האם יש לחוש לאיסור התעמלות?

האם יש לחוש למלבן?

האם יש לחוש למה שאומרת הגמרא בביצה לו. שאסור לשוט במים בשבת?

סוף דבר הוא כותב שם: ולענין הלכה, אף שצידדנו להקל לרחוץ בבריכה בשבת באיזה אופנים, מכל מקום למעשה יש להורות [שלא לרחוץ בבריכה בשבת], ובפרט בגד ים, וכן השיב לו מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א.

ועיין עוד בשו"ת אור לציון חלק ב' סימן מז' עמוד שיז'.

לכן להלכה למעשה : [אסור] לשחות בבריכה בשבת, ויש בה משום זילותא דשבת ועובדין דחול.

בברכה