איך לגרום לה להאמין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/07/10 21:23 יד באב התשע

שאלה

ב'ה

שלום כבוד הרב

אני יודע שזה קשה להסביר דרך האינטרנט אבל אני מבקש לעשות את כל המאמצים כדי לעזור לי אפילו בתמצות אני רק רוצה לדעת איך אני גורם לילדה שאני מכיר להאמין בקיומו של אל היא לא מוכנה בשום אופן לשמוע היא בת 15 ואני מרגיש שרק אני יכול לעשות את זה ואם אני יעשה את זה...אני ירגיש שמח כמו שבחיים לא הרגשתי רק תעזור לי כבוד הרב אני מתחנן בבקשה אני לא יודע איך להתחיל והיכן לסיים כי זה נושא כל כך גדול אבל בבקשה תעזור לי איך לגרום לה להאמין.

תודה.

יוסי כהן.

תשובה

ליוסי שלום,

א.אכן שאלה גדולה שאלת,
אבל כדי להסביר לאחרים אתה קודם צריך להיות משוכנע בעצמך לא רק באמונה אלא גם בהסבר לכך.

ב. אחד הדרכים להסביר כיצד רואים את קיום ה' בעולם הוא על ידי התבוננות מעמיקה בקיומו של עם ישראל,
על אף מצבו המפורד מפוזר ונרדף הוא שורד ולא עוד אלא שמביא ברכה גדולה בעולם, בתרבות בכלכלה ובמדע,
על אחת כמה וכמה בדורות האחרונים שהעם חוזר לעצמו,
שב לארצו שב לשפתו שב לבריאותו שב לעצמאותו שנלקחה ממנו לפני דורות רבים!
לא נמצא הסבר מדעי היסטורי לתופעה הזו, זה לא עובד לפי כללי ההיסטוריה שעם שירת מהבמה לא שב אליה גם אם היה עצום ורב (עיין ערך בבל אשור יוון רומא ועוד) ,
זוהי יד ה' הנטויה לטובה על עמו, וגדול הרועה שמצילן.

ג.אגב כל התופעות האלה מתוארות בדברי הנביאים עוד לפני חורבן הבית, אפשר לראות אותם בהפטרות שאנו קוראים בשבתות הקרובות.

ד. ניסתי לתמצת את הדברים,
אל תצפה שהיא תשתכנע מדברים קצרים כי השאלה הזו קשורה לשאלות רבות נוספות ולמהלכי נפש מורכבים.

בברכה,

דני ארגמן