אחותי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/10/04 19:53 כח בתשרי התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי אחות בת 18, והיא הולכת בבית עם מכנסים (לא צמודות), אך בחוץ היא מקפידה ללכת צנוע.

לשמחתי היא מתחזקת ובארוחות שבת היא שמה חצאית על המכנסים.

היא אומרת שכך כל החברות שלה הולכות בבתים שלהן, שלצערי מההכרות שלי עם בנות, זה נכון.

לפי מה שהבנתי מהספר "קדושים תהיו", אין ללכת עם מכנס בגלל "כלי גבר..." (היא טוענת שזה כבר לא כלי גבר כי בנות כן הולכות עם מכנס בבית).

אני כמעט לא בבית כך שהסיבה שאני שואל היא יותר איך לעזור לאחותי לפתור לעצמה את הבעיה הזאת.

דבר נוסף, ראיתי בספר הנ"ל את הביטוי "ויש על מי לסמוך...", האם משפט זה גורם להרבה בנות להבין לא נכון את ההלכה?

תודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מבחינה הלכתית מותר לה להסתובב בבית עם מכנסי נשים מתחת לחצאית.

אני חושב שכדאי לך לעזור לה לשאול את השאלה ולא שאתה תשאל במקומה. מפני שההתמודדות צריכה לבוא מצידה ולא שאתה תבוא עם תשובה מהספר או מהרב.כך זה יתקבל ויתיישב טוב על ליבה ולא בצורה כפייתית.

לכן אם אתה רוצה לעזור לה אז תפעל בכיוון חיובי ואל תתווכח או תוכיח אותה ובודאי לא לבייש אותה אלא חזק אותה במה שהיא עושה ותתן לה אפשרות להרגיש שאם יהיה לה בעיה אז אתה תוכל לכוון אותה וכך התקשורת בינכם לא תהיה חסומה.
ואז כשהיא תתקל לא רק בבעיות מהסוג הזה אלא בבעיות הרבה יותר מורכבות אתה תהייה הקרן אורה שלה.

2)לא.

בהצלחה,

עוזיאל