שם לבן הראל אייל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/09/17 21:45 כה באלול התשעז

שאלה

שלום,

ראשית כבר שאלתי שאלה וענית לי עליה, תודה רבה.

שנית יש לי התבלטות בין שתי שמות הראל ואייל .

רציתי לדעת האם לשתי השמות יש משמעות בתורה.

הבנתי שיש המלצה לבדוק לפי פרשת השבוע, התינוק נולד

ב-ב באלול לאיזה פרשת השבוע אני אמור להתייחס.

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

שוב אענה בקצרה, לצערי מה שהלב חושק הזמן עושק.

*הראל* - הוא כינוי לבית הבחירה, המופיע בפרשת השבוע הסמוכה לתאריך זה (פרשת שופטים)- "המקום אשר יבחר ה' ". זהו שם המבטא כמיהה לגובה רוחני ופגישה עם ה'.

*אייל* - כינוי לעוצמה, חוזק. וכן דימוי לנשמה שלנו, חלק א-לוה ממעל- "כאיל תערוג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך א-להים". גם הוא מופיע בפרשה שלפני התאריך (פרשת ראה) כחלק מרשימת החיות הכשרות.

אגב- לא מכיר את העניין להסתכל בפרשת השבוע, אבל במקרה שלכם שני השמות מופיעים..

שני השמות טובים, הביטו יחד בתינוק החדש, התפללו לה' שייתן בפיכם את השם הנכון לו.

האר"י הקדוש אומר שכל שֵם שקוראים ההורים לילדם אינו במקרה, אלא בורא עולם שָֹם בפיהם את השם. ובמדרש כתוב שהקדוש ברוך הוא מכריז על כל שֵם למעלה, ואביו ואמו קוראים לו למטה. כלומר, בנתינת שם נזרק ניצוץ של רוח הקודש בהורים והוא אינו ניתן באקראי.

בהצלחה!