קשר זוגי עם בן זוג מהעולם החילוני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/03/18 10:17 כז באדר התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי בן זוג כמעט שמונה חודשים , ואני לא יודעת אם הוא האחד.

אני באה מעולם דתי- לאומי, כל חיי גדלתי הותחנכתי במסגרות הללו וכן עשיתי שירות לאומי , והוא בא מעולם חילוני. הוא שומר שבת וכשרות, ואני יודעת שהוא מסכים על חיים דתיים יחד. אבל עדיין משהו קשה לי עם זה. זה לא העולם המוכר שלי ומה שחלמתי ודימיינתי כל חיי. אני יודעת שלחזור בתשובה זה תהליך , אבל אני לא רוצה שהוא יעשה דבר בשבילי. מצד שני, אני גם לא רואה את עצמי מגדלת את ילדיי בצורה שהיא לא שלמה מהבחינה הדתית (כגון אבא בלי כיפה).

הוא בחור מקסים, מכבד אותי ואכפתי,

אודה לעזרך

תשובה

שלום

אני מבין את ההתלבטות שלך. אכן יש ערך גדול מאד בשמירה על בית נאמן לתורה ומצוותיה. ויחד עם זאת יש ערך גדול לאהבתך אל הבחור הנוכחי ולכך שהוא אדם טוב שבסך הכל גם מקיים מצוות ומסכים להקים בית יהודי.

המציאות של בית הבנוי על אדני יראת שמים תמימה וטהורה, גוברת על השיקולים האחרים. עם כל חשיבותם. הרי לכך נבראנו, לתקן עולם במלכות שדי, ביצירת זוגיות והורות של קודש. אם מסד הקודש חלש או מדומה, זו פגימה בעומק הייעוד המשותף.

על כן שבי עימו לשיחה, וגבשו יחד הכרעה. האם הוא מוכן להיבנות בקדושה, יחד איתך, ולהכנס לעולם של מחוייבות וקרבת אלוקים. או שהוא מסרב, ומסכים רק לשיתוף פעולה ייצוגי דתי.

דברי עימו על אהבתך ועל ההתאמה, והציעי לו לצאת לדרך המשותפת עם השם (כולל כיפה).

לאור עמדתו, ולאחר שתתפללי על עצה טובה מאת ד', קבלי החלטה. כך תדעי שניסיתי בהשתדלות והשם יעשה הטוב בעיניו.

בהצלחה