עישון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/04/18 22:41 ז באייר התשעח

שאלה

שלום לרב, אני יוצאת תקופה קצרה עם בחור. יש לנו חיבור חזק ומיידי כבר מההתחלה,הוא חייל לומד בישיבה יש לנו המון מידות טובות עדינות ורגישות,הוא סיפר לי שהוא מעשן מידי פעם סיגריות ושאל את דעתי על כך . זה מאוד מרתיע אותי ודוחה אותי אך הקשר החזר שהתחיל ואף פעם לא היה לי כמותו לא נראה לי להפסיק בגלל כזה דבר. מה אפשר לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

צריך להתרגל לכך שבחיים יש ויתורים.

אין מצבים מושלמים ואין אנשים מושלמים.

הוא לא מושלם, אולי גם את לא מושלמת...

נראה לי שעישון מדי פעם (לא עישון כבד!) הוא לא עניין לסיים בגללו קשר.

צריך לדבר על כך, הוא צריך לדעת שזה מפריע לך. צריך להסכים מתי והיכן הוא מעשן באופן שלא יקשה עליך מדי.

ראוי גם להחליט ביחד מה נחשב 'מדי פעם' - שלש סיגריות ביום? חמש? עשר?

בכל עניין כזה יש מקום לבטא את עמדתך בגלוי.

אפשר גם לשכנע לחדול מעישון בגלל הבריאות שלו ושלך, גם למען חינוך ילדים (בעתיד).

להסכים שהוא ימעיט בכך עד להפסקה מוחלטת - כל זה צריך להיות בהסכמה מלאה ומתוך התחשבות בצרכים שלו ובקשיים שאולי יש לו להפסיק לעשן.

בהצלחה!