סדר נטילת ידיים בבוקר ושירותים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 04/10/21 15:07 כח בתשרי התשפב

שאלה

שלום,

למיטב הבנתי סדר הנטילה מיד שקמים:

1. נטילה- ללא ברכה. האם יש חובת ניגוב בנטילה זו? אם כן, האם זה יכול להיות בכל מגבת (לדוגמא מגבת שתלויה בשירותים ומנגבים איתה לאורך היום ? או מגבת מטבח? המים מהנטילה של הבוקר לא מעבירות את הטומאה? והמגבת מוגדרת כנקייה חלקית ולא ישר אחרי כביסה, האם זה תקין?.

2. מתפנה ושוטפת ידיים לאחר מכן נטילה לסירוגין תחת ברז (האם יש צורך בנטילה זו אם אני מיד נוטלת שיוצאת מהשירותים? או שניתן לשטוף ידיים רגיל ולנגב במגבת ואז האם במקרה זה הטומאה לא עוברת למגבת? שכן לא הסרתי אותה עם הנטילה בשירותים..

3. יוצאת מהשירותים ונוטלת עם נטלה ולאחר מכן מברכת על הנטילה, מנגבת, מברכת אשר יצר ושאר ברכות השחר..

תודה על המענה

תשובה

לשואלת שלום

במידה ואת צריכה להתפנות מיד בבוקר, אין צורך ליטול ידיים לפני השירותים.

מיד אחר הקימה לכי להתפנות, לבשי בגדייך ואז נטלי ידיים בברכה עם ניגוב.

(מקור: ילקוט יוסף השכמת הבוקר סימן ד אות מ)

2. לשטוף ידיים כרגיל ולנגב, ולאחר מכן ליטול ידיים עם ברכה.