מניעת היריון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/09/17 07:36 כו באלול התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום רב.

אנו נשואים באושר מזה 3 שנים, אשתי במהלך לימודיה לתואר ראשון ואני מתחיל את לימודיי בעז"ה בשנה"ל הקרובה.

במשך כל תקופת הלימודים ועד לזמן זה עול הפרנסה היה מוטל עליי בלבד(כרגע אשתי התחיחה לעבוד בשליש משרה)

ב"ה בסוף השנה הראשונה לנישואין זכינו לקבל את בתנו הבכורה למשפחתנו. בשבח והודיה לה' זכינו לפני שלושה חודשים לקבל אחות קטנה לבתנו הבכורה.

במהלך תקופת הלידה התחילו שיחות ביני לבין אשתי בנוגע לעתיד הקרוב בדבר "הרחבת המשפחה" עיקר המניעים היו סביב גורמים: נפשיים,משפחתיים וכלכליים.

החלטנו כי נכון עבורנו למנוע היריון לתקופה הקרובה ובהתאם לכך נועצנו עם "מכון פועה" והנ"ל התירו לנו "מניעה" לתקופה בת חצי שנה.

בהמלצתם רכשנו "התקן" (עקב עבר לא מוצלח עם אמצעים אחרים).

כעת אנו שלושה חודשים אחרונים לתקופת החצי שנה ורצינו לבקש/לברר להאריך את תקופת המניעה לתקופה ארוכה יותר.(מעל שנה) כדי שנוכל לאפשר קיום סביר כלכלית תוך עמידה בשאר אתגרי היום יום בדגש על הלימודיים האקדמאיים.

נשמח מאוד לדעת הרב.

תשובה

שלום

כיוון שפועה התירו לכם בעבר, נכון יותר לפנות אליהם גם עתה ולהמשיך את התהליך מהיכן שעצרתם.

אם אינכם מעוניינים תשאלו שוב ואענה בל"נ.

בהצלחה