מהו היקום במבול

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/08/17 19:05 ז באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!

בפרשת נח פרק ז פסוק ד רשום:"....ומחיתי את כל היקום אשר עשיתי מעל פני האדמה"

מה זאת אומרת כל היקום?

מה ה' הרס את כל היקום?

תודה!

תשובה

לשואל שלום

שאלה נהדרת שאלת.

רבנו אברהם אבן עזרא, מגדולי המדקדקים בלשון הקודש, עונה לשאלתך:

"ומלת היקום לא מצאנוה כי אם בפרשה הזאת. ושרשו מהפעלים שהפ''א שלהם איננו שלם על משקל כרוב וי''א שהוא מהפעלים נחי העי''ן והוא הפוך. כמו ריבה ה' את יריבי. *ומלת יקום כלל לכל חי שהוא על האדמה*".

הכוונה היא שה' השמיד את כל מה שקיים, דהיינו חי על האדמה, קרי: חיות, ובני אדם. וכך גם בתרגום ירושלמי על הפסוק: "וְאֵישֵׁיצֵי יַת כָּל גְוִיַת אֵינַשׁ וּבְעִיר מִן אַרְעָא" = ואשמיד את כל גוף אדם ובהמה מהארץ.

יישר כח!