למה בנות לא שמות כיפה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/18 18:44 ל בשבט התשעח

שאלה

למה רק בנים שמים כיפה?

למיטב ידיעתי, שמים כיפה בתור סמל שיש מישהו מעלינו.

אין לזה קשר למינים של בן או בת אז למה בנות לא שמות כיפה?

(וזה גם אסור לבנות לשים כיפה, מה הטעם להגזים עד כדי כך?)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כסוי ראש בשעת תפילה זה חיוב, והשו"ע פסק (סי' צא) שאסור להתפלל ללא כסוי ראש, מי שאינו מכסה ראשו הרי זה פוחח ואין לו לברך והשו"ע כותב שאפילו אסור לו להכנס לבית הכנסת. מכאן שחובה לכסות את הראש בתפילה, אמנם כסוי ראש כל שאר הזמנים הוא מנהג שישראל קבלו עליהם, ומכיוון שנעשה מנהג חשוב אין לשנות ויש למחות ביד מי שלא הולך בכסוי ראש, (למרות שבהיותי צעיר רבים הלכו ללא כסוי ראש במשך היום ורק כסו לתפילה).

לגבי נשים רוב חכמי אשכנז וקצת מהספרדים נקטו שאין צורך לכסות את הראש אפילו בתפילה, כיוון שלגביהם זה לא פוחח וכן שיש להבחין בין נשואה ורווקה, אבל בין חכמי ספרד ידוע הגרע"י זצ"ל שהכריע שיש לכסות את הראש גם לנשים וכן הרב מזוז שליט"א בשם אביו. אבל לא הזכירו כלל כסוי ראש לאשה שלא בזמן התפילה.

בימינו מי ששמה כסוי ראש במשך היום, זה סימן שהיא נשואה ועל כן רווקות לא ישמו כסוי ראש כדי שחלילה לא יצא עליהן שם שהן נשואות דבר שיכול להביא לעוד ספקות וקלקולים, על כן לא ראוי לשנות ולכסות ראש נשים.

שבת שלום וחודש טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ