יעוץ, קצת מסובך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/12/17 23:16 יט בכסלו התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב, שמי הוא קובי ואני בן 13 כיתה ח מאשקלון.

הסיבה שבגללה אני שואל פה שאלה היא כזאת.

אני לומד בית ספרחילוני, וברוך ה' התחזקתי השנה וחזרתי בתשובה.

העניין הוא כזה, אני יכול להגיד לך שהבית ספר שלנו חילוני לגמרי (אפילו תנ"ך לא לומדים)

ויש עוד עניין שמציק לי.

אני יכול להגיד לך שלא טוב לי בשכבה, הילדים הם ממש מניאקים כאלה ורובם חארות.

אז שקלתי לעבור לישיבה תיכונית (לא יושנים שם חוזרים הבייתה ב 18:00)

והשאלה שלי היא כזאת.

האם כדאי לי לעבור או לא?

בבית ספר הנוכחי שלי עכשיו אני יכול להגיד שלא טוב לי, ואני לא אוהב גם את הילדים.

האם אתה ממליץ לי לעבור?

קח בחשבון שהמשפחה שלי מסורתיית וזה יהיה בושה כזאתי עכשיו יחשבו שאני מגזים וכל המבטים מהמשפחה המורחקת... אתה מבין למה אני מתכוון.

היתרונות אלה זה שבישיבה תיכונית לומדים תורה ותלמוד בנוסף להכל...

וגם לדעתי ילדים שאני יותר מסתדר איתם (כאלה מהציונות הדתית. הבנת למה אני מתכוון כאלה עם כיפה שרוגה וכאלה)

בנוסף רציתי שתייעץ לי אם כדאי לי לעבור לישיבה התיכונית הזאתי http://muni.tik-tak.co.il/WEBPro/about/index.asp?CodeClient=1189&CodeSubWeb=0&modul=18&id=590

תודה! (ועוד משהו אני עולה לכיתה ט')

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לקובי היקר

אין אדם לומד אלא במקום שלבו חפץ, ולכן אם רע לך בבית הספר עליך לעבור למקום שיהיה לך טוב ושמח, תמיד בחיים תחפש להיות בשמחה ובאושר ובסביבה של אנשים טובים ומועילים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי