חבר שמדבר נגד רבנים והדת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 01/01/18 20:25 יד בטבת התשעח

שאלה

יש לי חבר חילוני שמשתלח בלשונו ומדבר נגד רבנים צדיקים ומוסיף בגידופים ומדבר בצורה בוטה נגד הדת. כיצד עליי לנהוג עם אותו חבר? לאחרונה התחזקתי בדת וקיבלתי על עצמי דברים רבים לרפואתו של אבא שלי שיזכה לימים טובים אמן ותהיה לו רפאה שלמה בעזרת ה ואותו חבר יודע את מה שעובר עליי ויש לו נטייה לזלזל ועורר פרובוקציה לשם הנאה אישית שלו. אני דן אותו לכף זכות ומנסה להסביר לו את מעשיו אך ללא הועיל עד כה. אחרי שדיבר על רב צדיק כעת בזלזול וגידופים רשמתי לו בצורה יפה בלי לכעוס שאחרי שהוא יחזור בו מדבריו ויתנצל יהיה לנו על מה לדבר. כעת הוא אומר שאני מנסה להשפיל אותו בגלל שאני דורש שיחזור בו מדבריו . מה עליי לעשות? כיצד לנהוג עם אותו חבר?

תשובה

שלום וברכה,

ב"ה הנך הולך בדרך הנכונה, והראויה, עלה והצלח.

לגבי סיפורך עם חברך, אתייחס במספר נקודות:

א. אל לך להתייחס, אל המלעיגים בתורה, ובדרכך החדשה.

ב. אם אתה רואה שפוגעים ביהדות/ ברבנים, עליך למחות על כך, ובוודאי לא להיות שותף.

ג. בקשתך מחברך לחזור בו מדבריו הפוגעניים, היינה בקשה ראויה.

ד. אם הוא ימשיך במעשיו,עליך להמשיך ולנהוג, כפי שאתה נהגת עד עכשיו.

ה. תתפלל על חברך, ועל כלל ישראל, שיזכו לראות את הטוב והיפה שבתורתנו הקדושה, ובלומדיה.

ברכה והצלחה