ה׳ לא מקשיב לי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/02/18 20:05 כה בשבט התשעח

שאלה

שלום הרב , אני במשך 3 שנים יותר מתפללת לה׳ על דבר שמאוד חשוב לי בחיים שאני לא רוצה לפרט עליו.. במשך שלוש שנים אני מתחת לשמיכה בוכה מבקשת מאוד ואין קולואין מענה..

למה אבא שבשמיים לא מקשיב לתפילות שלי? אשמח אם תתן לי כמה דרכים איך הוא יקשיב לתפילות שלי.. אם אפשר..

תשובה

שלום.

ראשית, חס וחלילה לחשוב שהוא לא מקשיב לך. 'קרוב ה' לכל קוראיו, לכל אשר יקראוהו באמת'. ברור שהוא מקשיב.

אלא שהוא לא מקיים את מה שאת רוצה שהוא יקיים.

השאלה למה?

אולי דווקא הפוך - בגלל שהתפילה שלך כל כך יקרה בעיניו, כדי לרומם אותך וכדי לרומם את העולם, החיסרון לא מתמלא, כדי שתמשיכי להתפלל.

אולי כי יש דברים או שינויים שאת צריכה לעשות בעצמך.

אולי כי למרות שאת מאוד רוצה בזה, הוא יודע שזה לא באמת טוב לך (אני לא יודע במה מדובר).

על כן אני מציע שלושה דברים -

א. לחשוב טוב ולבדוק האם זה באמת דבר טוב. אם צריך, אפשר להתייעץ על זה.

ב. אם כן, לבדוק אם את יכולה לעשות פעולות לקידום העניין. בתוכך או במציאות המעשית.

ג. אחרי שמיצית את מה שאת יכולה לעשות, להמשיך להתפלל מקירות ליבך.

"קווה אל ה' חזק ויאמץ ליבך וקווה אל ה' "