התייעצות זוגית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/09/17 08:04 כא באלול התשעז

שאלה

שלום! הכרתי את בן זוגי בבני עקיבא ובשנה וחצי האחרונות אנחנו בזוגיות עם הפסקות בין לבין בגלל קשיים בשמירת נגיעה, לצורך התרכזות שלו בישיבה וכדומה. החלטנו להתארס וכעת התברר לי שהוא היה נמצא בקשר עם הקומונרית של הסניף למרות שכמה פעמים יצא לנו לדבר על כך והוא אמר שהם לא בקשר. הוא שינה את שמה בטלפון לשם של גבר וכך יכל להתכתב איתה בלי שאדע.

חשוב לי להדגיש שהקשר לא היה יותר מדי ידידותי, הוא בעיקר התייעץ איתה על הקשר שלנו, מתי יותר נכון להתארס וכדומה.

כעת הוא מביע חרטה ואמר שלא יחזור לשקר אף פעם.

נפגעתי מאוד מעצם העובדה שהוא שיקר לי יותר מאשר זה שהם היו בקשר.

אני מאוד מתלבטת אם אני אכן יוכל להמשיך את הקשר הזה אחרי כזו פגיעה באמון. מה נכון לדעתך? שמעת על מקרה דומה? אנשים משתנים? הרצון לשקר לי ילווה אותו תמיד?

תשובה

שלום

בני אדם חוטאים לפעמים לצערנו. השאלה העיקרית היא מה הם עושים לאחר מכן.

הוא החליט להמנע מכך מכאן ולהבא, והתנצל. הוא ודאי מבין מה יקרה אם יעשה דבר דומה בעתיד.

בשל תובנות אלו, לא כדאי להפסיק את האירוסין. דירשי ממנו שלא ימשיך קשר כלשהו עם אותה אשה, אפילו של נימוס.

בהצלחה