הזמנת אוכל כשר שהוכן לפני שבת בשבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 02/01/18 20:26 טו בטבת התשעח

שאלה

שלום הרב!

אני חייל דתי ובשבתות חברים שלי מזמינים אוכל כשר שהוכן לפני שבת ורק חומם בשבת לבסיס, אגיד את האמת הוא נראה טוב ואני מאוד מתגרה, אז השאלה שלי היא האם אני יכול להזמין איתם? אני יודע שיכולה להיות עם זה בעיה אבל אני לא בדיוק יודע למה ואיזו..

אציין שוב שהאוכל כשר והוכן לפני שבת, אז אם הם בכול מקרה מזמינים ויעשו משלוח איתי או בלעדי האם אני אוכל להצטרף להזמנה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

לצערי הרב, אינך יכול לאכול/ להזמין, את האוכל שחברך מזמנים.

משום שיש בכך, מספר בעיות:

א. האוכל שחומם בשבת, מין הסתם חומם בדרך האסורה.

ב. הדרך שהאוכל מגיע לבסיס, נעשה בעבירה.

ג. אתה מסייע לעוברי עבירה.

ד. אתה מציין שהאוכל כשר. מי אמר? עצם זה שאותו מקום עושה דברים שאסורים לעשות בשבת עם האוכל, זה מראה שיש שם מין הסתם, בעיות כשרות. עלינו לדעת, שכשרות המאכלים לא מסתיימת בכך שהחומרים כשרים, אלא ישנן גם בעיות נוספות, בדרך הכנתם.

ה. על פי דברך, לא נראה לי שיש להם תעודת כשרות מסדורת, וכאשר אין למקום תעודת כשרות, ישנה בעיה חמורה לאוכל מאותו האוכל.

תהיה חזק ואל תיפול, ותדאג לענג את השבת במאכלים אחרים....

ברכה והצלחה