גזל ?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/17 23:16 כז בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעלי הוא איש מחשבים שיודע לעשות כמעט הכל ולכן מבקשים ממנו הרבה עזרה בנושא.

חברה שלי ביקשה ממנו שיוריד לה שתי תוכנות דמו של אילוסטרייטר ואינדזיין לשימוש עצמי ולא לשימוש עסקי.

השאלה האם מותר להוריד אותם כפרוצות - במציאות הן עולות כסף.

אני מאד מקפידה ברזל ולכן השאלה אם למרות שהיא תוריד מותר לבעלי לעזור לה או שזה בכלל לא נחשב גזל ?

תודה רבה וערב טוב!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל דבר שנמצא באינטרנט פתוח וההורדה שלא לצורך רווחים, ובייחוד שמראש הוגדרו כ"דמו" - אפשר להוריד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה הוארץ