בחירת שם

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/10/17 21:00 טו בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מעוניינת להוסיף לשמי שם עברי, רצוי מהתנך, משהו שיהיה בעל משמעות של אור,חופש, תקווה, גאולה.

אציין שאני כרגע בתקופה מאתגרת עם עצמי. מטבעי נוטה לנתינה ועזרה. בנאדם רוחני מאוד. חשבתי על השם אליה. אני יודעת שמצד אחד לא נהוג לתת שמות של בנים לבנות אבל מצד שני היום זה יותר מקובל ואני גם מרגישה אותו קליל כזה זורם על הלשון, האם בכל זאת אוכל לעשות בו שימוש? תודה ושנה טובה.

תשובה

שלום וברכה,

אין איסור לתת שם, שהוא המשותף לבנים ולבנות.

על כן מעיקר הדין, אין לך בעיה להוסיף את השם אליה, שניתן כיום גם לבנים, וגם לבנות.

ברכה והצלחה