אכילת בשר וחלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/12/17 23:23 יט בכסלו התשעח

שאלה

שלום רב כבוד הרב

אני בן 14 וחצי

אני מקפיד לשמור מצוות שומר שבת וכול..

אבל אכלתי בשר ובסוף אפילו עשינו ברכת המזון

ולאחר שעתיים בטעות אכלתי עוגייה שהייתי בטוח שהיא פרווה והתברר שהיא חלבית

אני מדוכא עד מאוד ולא יודע מה לעשות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

דכאון איננה דרך טובה, אדם צריך להיות תמיד בשמחה, ואפילו אם עשה מעשה עברה אם הוא עושה תשובה עליו לשמוח שהקב"ה נתן לו דעה והבנה כיצד לחזור בתשובה.

על כן אני מציע שתלמד שוב הלכות בשר בחלב בספרי הרב ח. ד. הלוי זצ"ל (מקור חיים), ותשתדל תמיד לבדוק לפני אכילה את המוצרים. ובכך שכרך יגדל ותשובתך תתקבל לפני אדון כל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ