אזכרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/18 11:39 כו באייר התשעח

שאלה

שלום ,

יום שישי הקרוב כו באייר לאימי יש אזכרה שנתיים מאז שנפטרה .

רציתי לעשות לה אזכרה עם המשפחה , שיגיע רב יגיד קדיש , מניין כל מה שצריך .

המשפחה שלי החליטה שהם לא רוצים לעשות שום דבר מכיוון שהם אף פעם לא היו אנשים מאוד מאמינים , וחושבים שאין טעם לעשות אזכרה כל שנה , במיוחד עם רב , מניין וכו'.

הם חושבים שזכרון זה מה שמחזיק אותם ואין צורך באזכרה .

וגם בנוסף לכל אחד יש את הסידורים והעיסוקים שלו שלא יכול להגיע ומעדיפים לעלות לקבר בתאריך הלועזי ה3.6

השאלה שלי האם זה בסדר לא לעשות אזכרה , והאם יש משהו נוסף שאפשר לעשות ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שיש לעשות אזכרה ביום הפטירה.

עיקר האזכרה היא תפילה ג' פעמים ביום ואמירת קדיש בתפילה. אין חובה לומר קדיש בבית עלמין. בני עדות ספרד אומרים קדיש כל השבוע של האזכרה. על כן השתדל להיות בבית כנסת כל תפילות היום הזה כדי שתוכל לומר קדיש. כמו כן ראוי ביום האזכרה ללמוד. יש לימוד משניות לפי שם הנפטר/ת או אמירת פרקי תהילים לעלוי נשמת הנפטר/ת. אם אי אפשר לעשות זאת לבד אפשר לבקש מחבר, ידיד, משפחה שילמד לזכרה ויאמר את תפילת האשכבה.

עיקר היום ביום הפטירה הוא ללמוד מדרכי הנפטרת, ולקחת ממנה מדות טובות שנהגה בהם, ועל ידי מצוות שהבנים/בנות מקיימים יש נחת רוח לנפטרת.

ראו בטוב ירושלים

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ