שיער בחוץ ולשים עליו כיסוי ראש

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/02/04 11:49 כד בשבט התשסד

שאלה

האם מותר להשאיר שיער בחוץ ולשים עליו כובע ואם לא אז למה כי העיקר הוא שצריך סימן לכך שהאישה נשואה

תודה רבה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.
עייני נא בתשובתי "כמה מותר להוציא" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=52671
ובקישור המופיע שם.
באופן עקרוני מותר להשאיר 2 אצבעות סביב הראש שיער מחוץ לכיסוי כי באופן טבעי קשה לכסות את כל הראש ויש מקילים עד טפח כי טפח בכל מקום זה מידה מינימלית המוזכרת בפוסקים .
יש אומרים שכיסוי ראש על פאה הוא סמל שהזכרת ולא רק כיסוי ראש קטן על רוב השיער המגולה .כמובן שזה עדיף מאשר ללכת ללא שום כיסוי .