התשובה על ריקוד אשה ליד גברים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/04/17 14:25 א באייר התשעז

שאלה

בע"ה

לכבוד הרב אפרתי

שלום וברכה

לאחרונה התפרסמה שאלה באתר כיפה בנושא ריקוד של בחורה ליד גברים. התשובה שניתנה עוררה רעש, ובעיקר הטענה היתה שהמשיבה לא ענתה את הדבר הכי מובן מאליו, שזה פשוט אסור שאשה תרקוד ליד גבר שמסתכל עליה. בנוסף אין ולו מקור הלכה אחד, ורק מחשבות ישנן.

התשובה להלן.

https://www.kipa.co.il/ask/show/343856-a

רצינו לדעת מה דעת הרב על תשובה זו.

בברכה

נעמה ויראת

תשובה

שלום

ודאי כך לא נראית תשובה אורתודוכסית, ואין בספרות ההלכתית מי שעונה בסגנון כזה ובתוכן שכזה, לשאלה הלכתית.

אני סבור שהציבור והמוסדות, אשר מהם מגיעה התשובה הזו, מצויים בבעיה שורשית ביחס לסמכות המסורה מסיני, ותשובה זו שהבאתן כאן היא ביטוי לכך.

כיוון שאינני חלק מהציבור הליברלי, לא אוכל לענות במקומו על הטעות הבסיסית הזו. נא לפנות לאחד מרבניהם.

כל טוב