מזיגת יין לכוס נפרדת לאורחים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/03/17 04:56 טז באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע סימן רעא - דיני קידוש על היין, לט, כתוב: ""מצוה מן המובחר שכל המסובים יטעמו מן היין לחיבוב מצוה. וכשבעל הבית מיסב עם בני ביתו, המנהג שבני הבית טועמים מהכוס ששתה ממנו המקדש, ויש שמקנחים מקום ששתה ממנו. ואם מיסב עם אנשים שאינם מבני משפחתו, ומקפידים שלא לשתות מכוס ששתה ממנו אחר, ימזוג מעט יין לכמה כוסות, כדי שיטעמו המסובין מהיין.""

להלן שאלתי.

כאשר מגיעים אורחים, ואתה רוצה להגיש להם את היין בכוס נפרדת כדי לא לביישם בשתיה מהכוס המשפחתית שאולי זה מפריע להם, מתי מתבצעת המזיגה של היין לכוסות האורחים?

א. לפני הקידוש

ב. אחרי הברכה ולפני שהמברך לוגם

ג. אחרי לגימת המברך

ד. אחרי כל אלו שלמגו מהכוס המשותפת המשפחתית

ה. להשאיר להם בקבוק יין נפרד קטן שהם ימזגו לעצמם (יכול להיות שזה אופציה נוספת בנוסף אחת האופציות לעיל). במקרה כזה, כאורח, מתי אני צריך לבצע את המזיגה לעצמי?

תודה,

אבי

תשובה

מלשונו נראה שכוונתו שימזוג להם לפני הקידוש מהבקבוק לכוסותיהם.
ראיתי במקום אחר שכתבו עצה שלאחר הקידוש, לפני ששותה, ימזוג מכוס הקידוש לכוס האורח, ואז ישתה.