גמול משלוח מנות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/02/17 07:29 כח בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

כתוב בקש""ע, סימן תרצה סעיף ד - הלכה מו: ""מי שקיבל מחבירו משלוח מנות, אין המקבל רשאי להשיב לו בחזרה מפירות שביעית או מדמיהן, שמכיון שהוא חייב להשיב לו כפי המנהג והנימוס המקובל, הרי זה תשלום תגמולין שאסור בפירות שביעית, שנראה כאילו פורע חובו.""

להלן שאלתי.

האם יש מנהג נימוס להביא משלוח מנות בחזרה למי שנתן לך משלוח מנות? למשל בבית הכנסת עושים חלוקה מי מביא למי משלוח מנות, אז אם למשל אני מביא למישהו אחר משלוח מנות, האם אני צריך להחזיק גם משלוח מנות נוסף כדי לתת מטעמי נימוס גמול למי שמביא לי משלוח מנות?

תודה,

תשובה

לא.
כוונתו שזה מה שמקובל מצד הנימוס, אבל אם אצלכם מסכמים מראש מי מביא למי, זה בסדר גמור