כתובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/17 18:13 יח בטבת התשעז

שאלה

כבוד הרב יובל שרלו שלום וברכה!

אני בן 13. אני עושה עבודה ללימודים על כתובות ובהלצה כתבתי כתובה לידידה שלי, שהיא גם בת דודתי מדרגה שנייה, עם השמות שלנו. לא כתבתי תאריך, לא נתתי טבעת ולא היו עדים. צילמתי את הכתובה ושלחתי לה בטלפון עם הקלטה שלי קורא את הכתובה ומתרגם אותה. אנו נחשבים נשואים? תודה.

תשובה

שלום וברכה

אני רוצה לומר לך שני דברים, שייראו כסותרים, אולם הם משלימים האחד את השני:
א. לא עושים משחקים בתחום הזה. לא קידושין בשחוק. לא כתובה בשחוק. לא שום דבר בשחוק. אלה דברים רציניים מאוד, שיכולים להיות להם משמעויות רבות, ועל כן לא משחקים בזה.
ב. אין בכך כל קידושין מכל הסיבות שכתבת.

כל טוב ותימנע מכך