מעבר דירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/08/16 15:42 יח באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב...אשמח אם תוכל לעזור לי בבקשה.

ההורים שלי נשואים וגרים באותו בית, אבל למעשה הם פרודים כבר מעל 6 שנים: הם ישנים בנפרד כבר מעל 6 שנים וכל הזמן יש ריבים ביניהם...עכשיו השאלה שלי היא כזאת: בבית של ההורים שלי יש שני חצרות...באחת החצרות ישנה דירה, ואני גר בדירה הזאת...הדירה הזאת היא מחוץ לבית, היא בחצר, אבל היא עדיין במתחם של הבית, והשאלה שלי היא כזאת: מאז הקשר הרציני האחרון שהיה לי ושנגמר לפני 5 וחצי שנים, לא הצלחתי להשיג קשר רציני ולא חתונה, וכל הניסיונות שלי עולים בתוהו....יכול להיות שזה כתוצאה ממה שקורה בבית של ההורים שלי במשך מעל 6 שנים? יכול להיות שזה מעכב אותי אפילו שאני לא גר בתוך הבית, כי אני עדיין גר בחצר של הבית? האם עליי לעבור דירה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מכיר שום סיבה דתית שהמגורים שלך בקרבת ההורים ישפיעו על ההצלחה שלך למצוא בת זוג.
אני כן מבין שיכולות להיות סיבות פסיכולוגיות שישפיעו עליך.
לכן אין שום צורך דתי להחליף דירה אבל יש מקום לפגוש פסיכולוג* ולבחון אתו את הקשיים שלך במציאת בת זוג.
אולי מתוך הטיפול הפסיכולוגי תגיע למסקנה שהקרבה שלך להוריך משפיע לרעה על הרגשות שלך ולכן כדאי לעבור דירה.

*אפשר לקבל סיוע פסיכולוגי במימון קופת חולים.
*אפשר גם לפגוש עובד סוציאלי קליני או יועץ זוגי.

בהצלחה!