תנור

חדשות כיפה רבני כושרות 29/07/16 02:01 כג בתמוז התשעו

שאלה

שלום. בתחילה יישר כוח גדול!!כתבתם שבתנור בשרי אם חימם פרווה אזה הוא פרווה ושאלתי היא למה לא כתבתם שלכתחילה צריך לבדוק שאין שמנונית של בשר כי אם יש אז זה בשרי לכתחילה ורק בדיעבד אפשר לסמוך על השך.???

תודה רבה.

תשובה

האמת היא שכבודו מתיחס לשאלה קודמת שענינו עליה, אבל איני יודע את נוסח השאלה או את התשובה, ולכן איני יכול להתיחס באופן ישיר למה שנכתב שם אלא שאני אתיחס באופן כללי.
בדרך כלל אין בכלל שמנונית בתנור, או יש כמות מועטת ביותר שוודאי בטל ב60. נוסף על כך, כמעט תמיד זה לא שמנונית אלא כתם שאין בו ממשות ואנשים חושבים שזה שמנונית.
לכתחילה אנו אומרים שצריך חמם את התנור על חום גבוהה רבע שעה כדי לחמם בו פרווה (או למשל לאפות שם חלות) וכמובן לאפות על תבנית פרווה