נאמנות על ברירה

חדשות כיפה רבני כושרות 23/11/15 13:58 יא בכסלו התשעו

שאלה

בני נמצא בגן ילדים בי-ם לילדים עם ליקויי ראיה . בגן ילדים רבים מבתים דתיים. לא מזמן נפתח מטבח בגן. כל המוצרים מהכשרים טובים אין בשר וירוקים. אלא שהעובדת מטבח אינה דתייה והיא זו שאמורה, ע"פ הוראות ההנהלה לברור את הקטיניות. ע"פ מה שהבנתי היא אינה נאמנת על כך. האם זה נכון. האם יש איזה חוק האוכף את העניין? איך מומלץ לנהוג? תודה

תשובה

זו שאלה מסובכת כי לכאורה אם זה מוסד השייך למשרד החינוך אז יש הוראות כשרות ברורות. בגלל שאיני יודע את כל הפרטים אז ראוי ונכון לדבר עם הרבנות הראשית
או עם הרבנות באותו מקום

פתרון אחר היא- אחד ההורים יברור את הקטניות שיביאו אותן למטבח של המוסד ושם ישמרו אותם בקירור עד השימוש.